Активісти "Молодого народного руху" звернулися з поданням у Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі, Державне агентство України з питань кіно і Службу безпеки України.

В українських молодіжних організаціях вважають, що фільм "розпалює міжнаціональну ворожнечу і ненависть до братнього нам грузинського народу, тому публічний показ такого кіно в Україну неприпустимий".

"Зокрема, в ньому свідомо перекручуються факти і має місце політизований сюжет, однобічно висвітлює трактування російсько-грузинської війни 2008 року", — відзначили в громадській організації.

"Август. Восьмого" — військова драма про восьме серпня, яка розповідає про життя москвички Ксенії, син якої дуже важко переносить розлучення батьків. Новий шанувальник жінки занадто стурбований своєю кар'єрою, а її мама постійно залазить в особисте життя доньки, але всі ці обставини не заважають Ксенії жити далі.

Кардинальні зміни в її житті відбуваються лише тоді, коли в серпні колишній чоловік Ксенії просить у неї дозвіл деякий час побути разом зі своїм сином. Чоловік стверджує, що з ним Артему буде безпечно і цікаво, але коли в серпні восьмого танки беруть місто, слова батька стають для хлопчика лише порожнім звуком. Тепер Ксенія змушена пройти безліч смертельних випробувань, щоб у підсумку врятувати тих, кого вона любить найбільше.