29 березня 2012 року Київський апеляційний адміністративний суд провів чергове засідання за позовом Віталія Кличка до Леоніда Черновецького і прийняв нову постанову, згідно з якою зі сторони Черновеьцкого не було систематичних порушень законодавства.

"На мою думку, це закономірний результат розгляду справи. Вважаю, що позов моїх опонентів — не більше ніж політичний піар напередодні виборчої кампанії", — прокоментував рішення суду Леонід Черновецький.


Як відомо, 25 травня 2011 року Печерський районний суд Києва задовольнив позов Віталія Кличка до Леоніда Черновецького, визнавши факт систематичного порушення чинного законодавства з боку мера столиці.

Тоді заступник голови фракції "УДАР" в Київраді Наталія Новак заявляла, що у фракції вважають, що згідно із чинним законодавством це рішення суду є законною підставою для призначення і проведення в столиці позачергових виборів Київського міського голови.

"Так, суд визнав протиправною діяльність мера Києва щодо непроведення особистого прийому громадян і депутатів. Це — лише один із фактів системної бездіяльності міського голови Леоніда Черновецького, який вже протягом тривалого часу не виконує свої конституційні обов’язки і не керує містом", — сказала Наталія Новак.

Фракція "УДАР" звернулась до суду в лютому 2011 року після того, як 17 лютого представники політсили разом із журналістами вкотре не застали мера на робочому місці.