Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, в цей же день суд задовольнив клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного у вигляді утримання під вартою в слідчому ізоляторі терміном на 2 місяці з визначенням застави.

Слідством зібрано достатньо доказів про те, що зазначений військовослужбовець спільно з групою підлеглих відкрито та умисно відмовився виконати письмовий наказ командування щодо повернення підрозділу до виконання обов’язків військової служби в зоні АТО. Окрім цього, продовжуючи чинити опір начальникові, він віддав наказ підлеглим вчинити насильство стосовно представників Військової служби правопорядку із застосуванням зброї, після чого самовільно відбув з підрозділом до місця постійної дислокації в Івано-Франківську область,
- йдеться в повідомленні.

Як повідомили в прокуратурі, під час незаконного переміщення з місця виконання бойового завдання у зоні АТО до міста Івано-Франківськ військовослужбовці зазначеного батальйону, окрім штатного озброєння, вивозили без будь-якого оформлення та обліку гранатомети, гранати та інші боєприпаси, походження та місце отримання яких військовослужбовці підрозділу пояснити не змогли.

Наразі військова прокуратура Західного регіону розслідує ще 5 кримінальних проваджень щодо п’ятьох військовослужбовців батальйону “Прикарпаття”, які не прибули до місця служби. В діях чотирьох з них наявні ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 402 (непокора), та в одного – ч. 1 ст. 407 (самовільне залишення місця служби) КК України, на підставі чого їм оголошено про підозру. Місце знаходження інших встановлюється.