Феміда клопотання не задовольнила. Це так розізлило адвокатів, що вони взагалі зажадали відводу усієї колегії суддів. Але і тут відмова.

Сама Юлія Тимошенко поінформувала керівництво Лук'янівського СІЗО та адміністрацію Апеляційного суду Києва про неможливість своєї участі у засіданні через стан здоров'я.

Щоправда у Пенітенціарній службі запевняють, екс-прем'єр може бути присутньою на засіданнях, адже її самопочуття в нормі.

“Слухати безпосередньо апеляцію без неї неможливо, тому що вона є апелянтом, який підписав одну із апеляцій. Тобто, слухати справу по суті без неї неможливо”, - сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Біля будівлі суду декілька тисяч прихильників екс-прем’єра. Натовпу вдалося зламати замок воріт, що ведуть до будівлі суду. Однак мітингувальникам не вдалося проникнути у двір. На заваді став "Беркут".

Підтримати Тимошенко приїхали й закордонні можновладці. Їхні вимоги - випустити екс-прем’єра з СІЗО.

“Я тут, щоб закликати керівництво України звільнити Юлію Тимошенко та дотримуватися законів України та Конституції України”, - заявив конгресмен США Джимм Слеттер.

Тим часом у тому, що цивільний позов НАК "Нафтогаз України", який пред'явлений Тимошенко у сумі понад півтора мільярда гривень, не обґрунтований, запевнив екс-співробітник компанії Ігор Кость.

“Ті збитки, які пред'явлені Тимошенко у цій кримінальній справі, безпідставні. Жодних збитків у бухгалтерському обліку "Нафтогазу" не існує. Я заявляю, що кримінальну справу порушено безпідставно, і вона повинна була бути закрита ще на стадії судового слідства, має бути винесено виправдувальний вирок”, - сказав екс-начальник управління НАК "Нафтогаз" Ігор Кость.

Зазначимо, 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років арешту з позбавленням права займати посади в органах державної влади.