Всенародне свято минуло особливо та по шаблону - посеред робочого дня провели концерт, помахали прапорами і послухали чиновників про те, що "жить стало лучше, товарищи, жить стало веселей".

Учасники масових гулянь — здебільшого бюджетники і студенти

Ще одна спільна риса гулянь по всій Росії - його учасники. Здебільшого, бюджетники та студенти. Їм влада дуже наполегливо рекомендувала відвідати гуляння через директорів підприємств, шкіл та ректорів вишів. Лише в Самарі навчальні заклади мали надати 1,5 тисячі своїх вихованців для флеш-мобу. Звичайно ж є й ідейні, як от у самому Криму.

На анексованому півострові вирішили відзначати крадіжку території цілий тиждень

Для вкраденого півострова окупант влаштував свято довжиною в тиждень. У середу там зробили вихідний, вивісили триколори. У Сімферополі пройшла виставка військової техніки, а у Севастополі маршем пройшла так звана самооборона і моряки.

Головні святкування були в Москві

Та головне святкування було у Москві. Тут під стінами Кремля зібрали 110 тисяч осіб. Транспаранти, плакати "Крим наш", як завжди щось про Обаму і санкції, вдячність Путіну тощо. Від кількості прапорів рябіло в очах - державні триколори, політичні партії, громадські організації.

Приблизно такі ж самі ідеї звучали і зі сцени. Висловити свою всеохоплюючу підтримку політики Путіна прийшли всі лідери парламентських фракцій - комуністи, ЛДПР, Справедлива та Єдина Росія. Оригінальними у своїх висловах вони не були.

Читайте тактож: На мітингу у Москві росіяни топталися і витирали ніс об прапор США (18+)

Та більшість мітингарів — нудьгувала. З екранів транслювали старі виступи Путіна, де він говорить про Крим. А зі сцени лунав спів та виступи. І навіть коли цар все ж вийшов до народу - все не надто змінилося.

Облаштували навіть виставку про окупацію Криму

Проте перед своїм народом президент надовго не затримався. Спіч про такий необхідний Росії Крим зайняв менше трьох хвилин. А потім усі заспівали гімн і президент пішов.

Паралельно із гуляннями, у столиці облаштували виставку про окупацію Криму. Найбільший хіт - ручка, якою Путін підписував незаконний акт про входження півострова у склад Росії.

А за кількасот метрів від сцени, обабіч святкування - місце смерті опозиціонера Бориса Нємцова. Біля гори квітів поставили турнікети і поліцейських. Так, про всяк випадок. Але аудиторію, яка зібралась під сценою послухати владу не надто хвилювала смерть тих, хто незгідний із політикою Кремля. Адже ніщо не може встати на заваді святкуванню, коли всі повторюють, що Крим – наш.