Штучний інтелект

Американський програміст Кайл Макдональд показав, як нейронна мережа в режимі реального часу описує відеозображення. Для цього юний ентузіаст дещо видозмінив оригінальну програму Neural Talk, розробку фахівців Стенфордського університету та Google.

Складений ним алгоритм короткими текстовими фразами, хоч і не досконало, описує відео, зняте на звичайну веб-камеру під час прогулянки вулицями Амстердаму.

Кросівки-хамелеони

Набрид дизайн Вашого взуття? Поміняйте на новий. На ходу. Кросівки-хамелеони ShiftWear оснащені гнучкими E-Ink екранами, зображення на яких легко змінити за допомогою спеціального мобільного додатка. Такий цікавий проект з'явився на краудфантинговій платформі IndieGoGo.

Кросівки, обіцяють розробники, будуть водостійкими і їх можна навіть буде попрати у пральній машині. Вшита у взуття електроніка буде стійкою до згинів, акумулятори заряджатимуться під час ходьби, або ж через бездротовий зарядний пристрій. Запланований випуск різних моделей, за найдешевшу розробник просить півтори сотні доларів.

Домашня система безпеки

"Сигналізація" нового покоління стерегтиме дім від грабіжників без відеонагляду. Стартап Xandem запропонував систему безпеки, яка стежитиме за будинком за відсутності господаря без звичних камер відеоспостереження. Вона складається з набору спеціальних датчиків та центрального модуля, який підключається до звичайного інтернет-кабелю.

Датчики вмикаються у розетки та створюють мережу радіохвиль, які реагують на кожен "зайвий" рух у домі. Дані в реальному часі відображаються на схемі будинку у спеціальній програмі для ПК чи мобільному додатку на смартфоні домовласника.

Система інтегрується з різними компонентами "розумного" дому і здатна сама увімкнути сигнал тривоги. Вартість попереднього замовлення на Indiegogo — 475 доларів США.