"Вчора з’явилося два нових рішення Вищого адмінсуду, які продублювали начебто визнання моїх дій протиправними", - заявив Магера.

Заступник глави ЦВК звернув наголосив, що вчорашні рішення були ухвалені тими ж суддями, які визнали законність рішення та окремої ухвали Київського апеляційного адмінсуду про необхідность скасування реєстрації кандидатів у народні депутати колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Магера вважає таку ситуацію ненормальною.

"Як на мене, це ненормальна ситуація. Як відомо, розподіл судових справ у нас здійснюється за допомогою комп’ютера. У мене виникає питання: чому одна й та сама колегія із трьох суддів розглядає усі три справи, які стосувалися персонально мене", - зауважив член ЦВК.

Магера підкреслив, що суд має керуватися виключно нормами закону, в іншому випадку, за умови використання таких скарг, може бути зірвано виборчий процес.

"Суд мав би бути незалежним, але, на моє глибоке переконання, суд має бути залежним від закону. Якщо він починає бути незалежним від закону, то це не судовий орган", - вважає заступник глави ЦВК.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії двох членів ЦВК від опозиції: Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера збирається оскаржувати рішення суду щодо протиправності його дій при реєстрації Володимира Сацюка кандидатом у депутати.