Депутат розповів про позитивні та негативні моменту першого засідання ВР.

Позитивно те, що ми прийняли постанову про утворення уряду, який на 100% кращий за попередній. Не по якістю міністрів, бо ми ще не знаєм як вони будуть працювати, але по стилю його формування. Там є незалежні експерти, технократи, ті у кого нема на меті політичної кар’єри. Там є іноземці українського походження. Це добрий знак, тому що це люди які принесуть новий стиль. Негативне – стиль управляння який є в залі. Ми пропонуєм нашим колегам бути професійними парламентарями, вести якісну дискусію і приймати відповідальні рішення, але інерція старого, якого є в парламенті дуже багато, говорить "ні, ми будем кулуарно домовлятись і робити як нам хочеться", – розповів Березюк.

Він вважає, що відмовити майбутнім міністрам вийти на 3 хвилини і розказати про себе і відмовити тим, хто хотів задати міністрам питання – було проявом невігластва.

Прокоментував Березюк і новостворене міністерство.

Міністерство інформації, чи якась інша форма організації, воно насправді в тій чи іншій формі потрібно державі під час війни, щоб бути органом пропаганди. Пропаганда державна в війні у нас програна. Цей орган нам потрібен, але про це не треба було так багато говорити, треба було це зробити якісно, покомунікувати з каналами українськми, бо вони будуть до того причетні. Але це було зроблено поганим стилем, – вважає депутат від "Самопомочі".

Березюк розповів, які перші кроки планує здійснити "Об'єднання "Самопоміч".

В першу чергу будемо розглядати політичне питання недоторканності і не тільки депутатської, але і суддівського, і інших важливих людей. Але найважливішим питанням, яке наша фракція визначила для себе на наступні кілька тижнів – це праця над формуванням бюджету 2015 року. Від цього документузалежить життя нашої державаи, – каже депутат.

Він ззаначив, що "Самопоміч" планує отримати в паралменті наважчі комітети.

Ми не ділимо портфелі, ми хочемо щоб в парламенті, який має конституційну коаліційну більшість, віддали контролюючи функції великим фракціям. Ми хочем взяти найважчі комітети – це комітет антикорупції, міжнародні відносини і оборона, – розповів він.