Батьки проти закриття, адже особисто вкладали гроші в ремонти класів, але більше їх турбує - як діти добиратимуться до інших шкіл. В мерії кажуть, утримувати напівпорожні школи - не припустима розкіш. Тож, рішення про закриття трьох шкіл - української, російської та з англійським профілем навчання, депутати сесії прийняли майже одностайно.

"Ми не порушили жоден пункт закону про місцеве самоврядування. Комісія на місці детальним чином тут ознайомилася з обставинами, по яких школи закриваються, подивилися ті об'єкти, в яких діти вчитимуться, всі сторони питання розглянули і ніяких зауважень до органів місцевого самоврядування висловлено не було", - каже міський голова Донецька Олександр Лук‘янченко.

Влада обіцяє вирішити всі питання пов‘язані з працевлаштуванням вчителів та добиранням дітей до віддалених шкіл.

"Питання працевлаштування вчителів, мовні - розглядатимуться з кожним конкретним батьком залежно від його побажання", - каже заступник міського голови Донецька Валентин Лакітонов.

Батьки планують відстоювати школи у судах. Законністю закриття шкіл зацікавилася уже й прокуратура.

"Перевірка буде проведена по всіх зверненнях, які поступатимуть в органи прокуратури, відносно кожної школи, яка підлягає закриттю", - каже прокурор м.Донецьк Олександр Ольмезов.

Рішенням сесії про закриття шкіл батьки обурені і погрожують місцевій владі, на знак протесту вже завтра перекрити дорогу президентському кортежу.