Редакцію видання закидали "коктейлями Молотова". Раніше будівлю обписали образами на адресу журналістів.

"У нас розбили 2 вікна в кабінети і кинули пластикові пляшки із запалювальною сумішшю. Одна не спалахнула, а в другому кабінеті займання сталося. Згорів комп'ютер, кімната повністю обвуглена, але рвонула пластикова водопровідна труба і трохи загасила вогонь. Записи з камер відеоспостереження є, але паліїв на них не вдалося розгледіти", - розповів Gazeta.ua редактор видання Михайло Разпутько.

За його словами, 18 квітня над входом з'явилися написи "Тут йде прийом в "Правий сектор", "Досить брехати", "Фашизм не пройде".

"Двома-трьома тижнями раніше були написи матом в наш бік. А учора, коли ми робили випуск, приблизно в обід, зателефонував чоловік і каже: "Ще раз напишіть щось недобре про Донецьку республіку, і тоді нарікайте на себе". Ми поки плануємо продовжувати працювати. У березні на одному з мітингів один місцевий проросійський активіст закликав спалити нас, йдуть заклики бойкотувати "Провінцію", є активна антиреклама. Хоча ми намагаємося бути нейтральними", - зазначив Разпутько.

"Провінція" виходить накладом близько у 7 тисяч. У газеті працюють громадські діячі і правозахисники. Один з них - Володимир Березин - директор в еколого-культурному центрі "Бахмат". Він отримував низку погроз в останній тиждень. Сьогодні Володимир був змушений поїхати з Костянтинівки.

За словами самого Березина, в його під'їзді мешкають активісти "Донецької республіки", які вже виражали агресію на його адресу.

"Березину погрожувала група "Антимайдан" ВКонтакті. Там відкрито обговорювали, як з ним розправитися. А нещодавно йому прислали у "Фейсбуці": "Чекай, тобі залишилося же не довго - ти перший в списку на "вишку". Звинуватили його в тому, що він довго працював з американцями", - розповіла колега Березина - Галина Олейникова.

Нагадаємо, уночі 18 квітня троє невідомих напали на офіс редакції газети "Про Місто" у центрі Тореза (Донеччина). За словами головного редактора видання Ігоря Абизова, зловмисники зламали захисні ролети на вікнах, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, які спричинили пожежу: полум’я пошкодило стіни і вікна, згоріли меблі й редакційне обладнання.