На сьогоднішньому засіданні Вищого спецсуду засуджений екс-міністр МВС Юрій Луценко заявив, що не примушував призначати водія Леоніда Приступлюка до розвідувального управління.

"Покажіть мені хоч одного свідка, який би сказав, що Луценко примушував мене призначити Приступлюка", - наголосив він.

"Я маю на увазі свідків, які давали свідчення у Печерському суді, а не в застінках ГПУ, як Мельник, якого зняли з лікарняного ліжка, 8 годин тримали на допиті і змусили прочитати написане з монітора на камеру", - пояснив Луценко, додавши, що всі водії міністрів мають працювати в управлінні розвідки.

"Бо мене мав хтось возити в це управління, я не міг туди ходити повзком попід кущами. Для цього був спеціально обладнаний автомобіль з прошивкою СБУ", - розповів екс-міністр.

"Тому заяви, що водій мав працювати в автогосподарстві - брєд", - вважає Луценко.

"ГПУ чомусь вирішило, що він має працювати в автогосподарстві. Так я, судячи з останніх дій Кузьміна, можу вирішити, що він працівник прес-служби. Так давайте почнемо кримінальне провадження, і порушимо справу проти Пшонки (Генпрокурор - "24"), бо мені здається, що Кузьмін нічого більше не робить, крім писання листів", - вдався до іронії засуджений.

До слова, захисник засудженого Юрія Луценка Олексій Баганець не вірить у розвиток подій, за яким екс-міністра МВС могли б звільнити найближчим часом.