Таруту мають допитати 2 квітня, попередня дата допиту Гайдука – 5 квітня.

Як повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина", захисники Юлії Тимошенко повідомили, що вимагатимуть допиту Сергія Тарути та Віталія Гайдука у відкритому судовому засіданні, які є свідками Генпрокуратури, вже допитувалися слідчими і показання яких є у матеріалах справи.

"Покази цих людей, очевидно, вступають у конфлікт з показами Володимира Щербаня і прокуратура чомусь не хоче їх допитувати у публічному режимі". Сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

У партії зауважили, що ГПУ так і не надала захисту протоколи допитів цих свідків.

Нагадаємо, захисники Юлії Тимошенко звернулись до Генпрокуратури з вимогою не враховувати свідчення Володимира та Руслана Щербанів, Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева і Петра Кириченка у справі вбивства Євгена Щербаня.

До суду почали викликати свідків у справі про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня. Але всі засідання відбулись без обвинуваченої.

Як відомо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Президента України Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.