Проте експерти сайту mybank.ua вважають, що напередодні виборів уряд більше не допустить різкого коливання курсу гривні до долара.

"Ні для кого не секрет, що гривню штучно стримують від знецінення вже більше двох років. А все тому, що курс гривні до долара для більшості населення є індикатором стабільності в державі. Ви знаєте, хто у нас напередодні виборів рекламується, як захисники стабільності. У нормальних країнах стан справ в економіці більшою мірою характеризує показник інфляції, аніж вартість грошової одиниці на валютному ринку. У свідомості ж українців усе навпаки. Тому, я думаю, влада зробить все, аби втримати курс. А далі… Ви вже цього тижня бачили, що незначна помилка влади у вигляді допущення різкого збільшення вільної гривні в банківській системі спричинила паніку на валютному ринку і зростання курсу долара США. Якщо сьогодні банки при першій кращій можливості намагаються позбутись гривні, то що вже говорити про населення", - коментує ситуацію Тарас Островерх, експерт сайту mybank.ua.

Українцям радять не робити поспішних висновків і бігти одразу в кантор.

"У банків зараз хороші депозитні ставки по гривні. Краще її вберегти на депозитах. Масово вимінювати гривню на золото, валюту не потрібно", - додає Олександр Григор’єв, експерт у банківських справах сайту mybank.ua.

Детальніший погляд на усю ситуацію із різким коливанням курсу валют цього тижня читайте у публікації Валютный Сталинград: держать курс любой ценной! на сайті mybank.ua.