Під час сьогоднішнього засідання парламенту за включення до порядку денного проекту постанови про річницю Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду української нації проголосували 210 депутатів з необхідних 226.

Після ігнорування більшістю законопроекту Олега Тягнибока, свободівці піднялись зі своїх місць та почали скандувати "Фашисти!" на адресу депутатів фракції Партії регіонів і комуністів.

Те саме почали робити і регіонали, синхронно скандуючи "Фашисти!" з опозиціонерами.

Регіоналка Ганна Герман прокоментувала, у свою чергу, що річниця Голодомору щорічно відзначається на державному рівні, у зв'язку з чим відпадає необхідність у прийнятті окремих постанов кожен рік. Однак, вона додала, що за необхідності Верховна Рада може прийняти ще одну постанову, але її мають розробити усі фракції.

Усі нардепи, окрім комуністів, вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих в період Голодомору.

Нардеп Олег Ляшко також прокоментував цю ситуацію у парламенті. На його думку, робити політику на кістках мільйонів вбитих українців - це гріх.

До слова, сьогодні о 10 ранку Верховна Рада почала роботу незважаючи на те, що під її стінами проходить аж 2 мітинги, а вулицю, на якій знаходиться будівля, оточено "Беркутом" та бритоголовими молодиками.