За словами генерал-лейтенанта Бена Ходжес, головнокомандувача армії США в Європі, американські військовослужбовці з Першої кавалерійської дивізії армії США будуть розміщені за принципом ротації в різних точках Польщі та країн Балтії, як мінімум, до кінця 2015 року, повідомляє блог The Cable журналу Foreign Policy.

Це робиться, щоб заспокоїти союзників США, стривожених недавніми рейдами Росію на Україну.

Ходжес повідомив журналістам на телеконференції, що ротація може продовжитися і в 2016 році. Одноразово в Литві, Латвії та Естонії буде розміщено приблизно 300 осіб. Ці військові стануть частиною сил швидкого реагування, про створення яких НАТО оголосило в серпні. Їх завдання - негайно відповідати на можливу російську агресію в Східній Європі,
— зазначається у повідомленні.

Ходжес сказав також, що поряд з ротацією військ порекомендує перекинути важкоозброєну бойову бригаду разом з танками і бойовими машинами Bradley або в Румунію, або в Польщу, або в якусь іншу країну Балтійського регіону.

Сили Армії США будуть знаходитися тут, в Литві, а також в Естонії, Латвії та Польщі так довго, як буде необхідно для стримування російської агресії.

Нагадаємо, в ПА НАТО заявили, що втручання Росії є головною причиною того, що на сході України триває збройний конфлікт і гуманітарна криза.