Як повідомляє видання "Новая газета", ще в середині минулого тижня Путіну було повідомлено про все, що до того часу стало відомо правоохоронним органам.

А саме. Що дійсно існує "розстрільний список", в який включені крім Бориса Нємцова, Олексій Венедиктов, Михайло Ходорковський і Собчак. Що, швидше за все, по кожному з фігурантів цього списку працює не одна група, а, як прийнято у кілерів з Чечні, мінімум дві — так званий тендер,
— пише видання.

За даними автора статті, президенту Росії були названі імена деяких виконавців та прізвище організатора вбивства, і це — зовсім не Дадаєв. Імовірний організатор вбивства Нємцова майор Руслан.

"Його прізвище відоме президенту, і саме його допитували в Грозному в понеділок, не допустивши витоки в пресу, але натякнувши, що близький родич Руслана — високопоставлений чеченський силовик. Це прізвище відомо і нам, але ми не будемо його називати, пам'ятаючи про презумпцію невинності. І взагалі — прізвище відомо вже десяткам, якщо не сотням, співробітників МВС, ФСБ і СК", — йдеться у матеріалі.

Російське видання запевняє, що Руслан колись служив у батальйоні "Північ" і також був неодноразово нагороджений. Зауважимо, у виконанні вбивства Нємцова підозрюються колишній заступник командира батальйону ВВ МВС РФ "Північ" Заур Дадаєв і колишній боєць цього ж підрозділу Беслан Шаванна.

Соратник вбитого опозиціонера Бориса Нємцова Ілля Яшин переконаний, що якщо замовники вбивства Нємцова не будуть притягнуті до відповідальності, "немає ніяких сумнівів, що політичні вбивства в країні продовжаться, тому що розстріляли Нємцова люди повірять у власну безкарність".

Депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов повідомив, що після вбивства Бориса Нємцова його електронна скринька переповнена погрозами.

Нагадаємо, Нємцова вбили у Москві 27 лютого 2015 року.