"За цим сценарієм, за нашою інформацією, стоїть Андрій Клюєв, Віктор Медведчук та інші проросійські, антиукраїнські особи", - заявив Арсеній Яценюк на брифінгу у штабі Національного опору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лідер свободівців Олег Тягнибок додав також, що за їхньою інформацією у зіткненнях біля Адміністрації Президента задіяли загони "Беркута" з інших регіонів України.

Читайте також: З психологічними проблемами опозиції впораємось, – Медведчук у Путіна

Тягнибок зауважив, що в неділю на Банковій добре натреновані провокатори імітували напад на адміністрацію, що дало нібито законні підстави правоохоронцям чинити опір нападникам.

"Влада застосувала своїх штатних провокаторів, так званих "тітушок", "спортсменів", які отримають відповідні нагороди за їхні провокації в місті", - вважає Тягнибок.

"Щойно надійшла інформація, що з Полтави відправили ще 3 автобуси з добре натренованими провокаторами", - попередив свободівець.

Читайте також: Кривавий Євромайдан: Оголосили страйк, жорстокі сутички на Банковій, нардепи йдуть з ПР

Нагадаємо, 1 грудня на Євромайдан зібралися кілька сотень тисяч людей. Спочатку опозиція повідомила про півмільйона мітингувальників. Пізніше називали цифру - 700 тисяч людей.

Адміністрацію президента штурмували молодики у пов'язках на обличчях, які використовують колісний трактор комунальних служб.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк запевняє, що опозиція не причетна до штурму АП.