Про це прем'єр-міністр країни Лукас Пападімос заявив в інтерв'ю The Financial Times.

За його словами, процес бюджетної консолідації займе більше часу, ніж повернення до економічного зростання. Пападімос уточнив, що ВВП почне рости менш ніж через два роки. Глава уряду також припускає, що Афіни потребуватимуть додаткової зовнішньої підтримки, якщо Греція не зможе повернутися на ринки капіталу до 2015 року. "Ми зробимо все необхідне, щоб ця реструктуризація грецького суверенного боргу була останньою", - додав прем'єр.

Крім того, Пападімос заявив про підтримку переважною більшістю греків членства країни в єврозоні: "Майже всі дослідження громадської думки показали, що переважна більшість громадян - я бачив цифри в діапазоні 70% - 80% - твердо підтримують подальше членство Греції у валютному союзі ЄС. Це означає, що, незважаючи на всі жертви і зростаючі витрати, вони готові зробити те, що потрібно, щоб країна залишилася в єврозоні".

9 березня грецький уряд отримав згоду необхідного числа приватних кредиторів на списання частини державного боргу. Завдяки цьому 350-мільярдну заборгованість країни вдалося знизити на 107 мільярдів євро.

В той же день глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард рекомендувала виділити Афінам 28 мільярдів євро, які будуть перераховані протягом 4 років. Фонд планує виділяти Греції кошти рівними частками по 1,65 мільярда євро раз в квартал.

14 березня країни єврозони схвалили надання Греції 39,4 мільярда євро - першої частини з другого пакету позик, обсяг якого складе 130 мільярдів євро. Вклад європейського стабфонду складе 109 мільярдів євро, з яких 48 мільярдів буде витрачено на рекапіталізацію грецьких банків. Перший транш кредитної підтримки в розмірі 5,9 мільярдів євро Афіни можуть отримати вже 19 березня.