За його словами, та сама впала, а він з друзями стояли довкола, захищаючи її - щоб ніхто не затоптав. Сама журналістка стверджує, що в цей момент її з чоловіком били ногами.

У своєму відеозверненні Тітушко запевняє - на антифашистському мітингу на регіоналів не працював. Навпаки, каже, його з колегами найняли опозиціонери для охорони свого мітингу, а потім самі ж почали нападати.

Прийшли ми на Житомирську площу і побачили багато людей, які стояли за опозиціонерів. Ми думали, що це наші люди, яких ми ось буквально кілька хвилин тому охороняли. У нашу сторону незрозуміло навіщо і чому полетіли пляшки, камені - ось зі мною йшов товариш, йому каменюка потрапила в грудину, - розповів 20-річний спортсмен з Білої Церкви Вадим Тітушко.

Тим часом сусіди в Білій Церкві переконані - хлопець на цілий тиждень поїхав у Київ на спортивні змагання. Кажуть, насправді юнак привітний і вихований, завжди вітається

Спортклуб, де, ймовірно, тренувався Вадим Тітушко, зареєстрований у Білій Церкві за тією ж адресою, що й відділок міліції. Знімальну групу туди не пустили - мовляв, вже давно там тренуються лише міліціянти.

“Я не знаю, де цей клуб "Будо". Колись вони займалися. Потім у нас був ремонт в спортзалі, потом у них якісь проблеми були, і вони вже дуже давно в нас тут не займаються”, - каже речник Білоцерківського міськвідділу МВС Андрій Семеренко.

За версією опозиції, провокацію під час суботнього мітингу було ретельно сплановано. Бити мали лише партійних активістів, а тих, хто з журналістськими бейджами, нібито, була команда не чіпати. Але Тітушко, попри наказ, міг не стриматись - підтверджує його колишній тренер з рукопашного бою.

“На тренуваннях я давав завдання працювати більш-менш легко, а він давав сильніший контакт - порушував установки мої. Але потім просив пробачення”, - розповів колишній тренер Тітушка Василь Дем'янцев.

Водночас журналісти та громадські активісти ідентифікували й інших учасників бійки. Виявилось, що були вони серед тих, хто руйнував будинок і викидав на вулицю речі Ніни Москаленко - вчительки з Печерських пагорбів .

Особи, які були присутні в Ніни Москаленко, вчительки з Печерська, встановлені були на мітингу. 5 людей мають відношення до рейдерства і до мітингів. Тобто, їх замовляють. Всі вони встановлені, всі вони є. В Інтернеті дуже багато відео. Власне, двоє навіть на мене нападали - написана заява про злочин, коли я прийшов в райвідділ, заяву не зареєстрували, - розповів громадський активіст Андрій Дзиндзя.

За даними журналістів, серед нападників є й титуловані спортсмени, призери міжнародних змагань. Частина тих, кого вдалось ідентифікувати - студенти.

За домашньою адресою в Білій Церкві одного з підозрюваних немає. Мати впевнена, що її син складає іспити у Києві.

Крім того, як з'ясували журналісти, фігуранти бійки раніше брали участь і в силових акціях під час виборів. Принаймні одного з них сфотографували і 18 травня, і біля будинку Москаленко, і під час протистояння на виборах 2012 року.