Як повідомив "Українській правді" народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Волинець, на місці події загинув шахтар-інвалід Геннадій Конопльов. Він не був "чорнобильцем", але брав участь у голодуванні.

У міліції факт смерті підтвердили.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на "чорнобильців", на територію наметового містечка раптово прийшли близько 30 співробітників міліції у формі. Вони, в свою чергу, запустили в середину великого штабного намету "десь 10 молодих людей, одягнених у цивільний одяг з баклажками води, які стали відразу поливати піч (по центру намети стояла піч-" буржуйка "), пішов дим".

"Ці молоді люди стали ламати внутрішні конструкції, які підтримують намет і одночасно ламати намет стали і зовні .... Це було явно сплановано", - зазначили очевидці.

У протестувальників відібрали намет, піч та генератор. Решту наметів та інвентарю залишили на землі.

На місці події були присутні заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Роман Романов та начальник Донецького міського управління міліції Юрій Седнєв.

Як зазначив речник ГУ МВС у Донецькій області Ігор Дьомін у коментарі виданню "Остров", намет у інвалідів-чорнобильців вилучили співробітники МНС, яким він належав. Також Дьомін зазначив, що співробітники міліції "не брали участі у процесі демонтажу намету, а лише забезпечували порядок на території наметового містечка".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, "чорнобильці" пішли на штурм Управління пенсійного фонду, коли дізналися, що від серцевого нападу помер мітингувальник, постраждалий після зносу намету.

Як повідомляє УНІАН, близько 50 чорнобильців, які залишилися на території наметового містечка, заявили про те, що не покинуть це місце доти, доки до них негайно не прибуде губернатор Донецької області Андрій Шишацький.

"Ми нікуди звідси не підемо, поки не приїде Шишацький. Відбулося відкрите, неприховане, бандитське беззаконня. Влада показала своє справжнє обличчя", - сказав учасник акції, голова Донецької обласної організації "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров.