За повідомленням начальника управління СБУ в Харківській області Олександра Пивовара, у СІЗО залишились лише двоє підозрюваних, серед яких — організатор теракту.

Марину Ковтун, яка була організатором, викреслили зі списку... Це була наша позиція (моя і прокурора області — "24"), ми виходили на генерального прокурора. Позиція генерального прокурора була така: у неї реальна кров на руках, на відміну від багатьох інших організаторів вибухів
— розповів Пивовар на брифінгу.

Начальник облуправління СБУ додав, що другий підозрюваний, який зараз також перебуває в СІЗО, постачав зброю Ковтун. Його затримали в лютому.

Читайте також: У Харкові затримали більше 700 сепаратистів, — ЗМІ

За словами Пивовара, кримінальні справи щодо всіх підозрюваних у причетності до диверсій, терактів і сепаратизму не закрили, навіть якщо їх обміняли в рамках виконання мирного плану.

"Багато хто, хто реально здійснювали вибухи, виводив натовпу для захоплення державних установ — їх обміняли і вони не понесли ще покарання за рішенням суду. Вони перебувають на території Російської Федерації. Але повірте мені, вони всі перебуваають в розшуку, кримінальні справи по них не закриті", — запевнив представник СБУ.

Нагадаємо, 9 листопада 2014 в 21:45 в харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух, в результаті якого, за даними МВС, постраждали 13 людей. Менеджмент і власники пабу займались волонтерською діяльністю, з чим і пов'язали теракт.