Януковича не привітали ні глави провідних західних держав, ні центральноєвропейських. Така мовчанка мовою дипломатії означає попередження - каже колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Це має простимулювати до змін в питаннях, пов’язаних з правами людини, з правосуддям, з нормальною в цілому внутрішньою політикою, яка безумовно, віддзеркалиться на ситуацію назовні. Якщо цього не відбудеться, то ми будемо свідками того, що ми нікуди не будемо їздити, до нас ніхто не буде приїжджати", - пояснив він.

Привітали главу української держави лише два президенти - Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Останній запізнився на 4 години.

"Путін перебрав ліміти запізнення", - написав на своїй сторінці у Facebook Міністр з надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.

Проте Янукович та Путін все ж задекларували стратегічне партнерство. Результатом зустрічі стали декларація про стратегічне партнерство та домовленість про морські кордони.

Президенти говорили також про Митний Союз. Проте про ціну на газ так і не домовились.

"Можна вранці гроші, а ввечері стільці? - Можна. - А можна вранці стільці, а ввечері гроші? - Можна, але гроші вперед .... є угоди, вони підписані, вони діють, це насамперед угоди корпоративного характеру", - пояснив Володимир Путін.

Глави держав домовились також про співпрацю в ядерній енергетиці.

Наступну зустріч Янукович та Путін запланували восени цього року. Однак місцем зустрічі обрали вже Росію.