Напередодні підсумки виборів скасував Верховний суд Південної Осетії, тому сам факт отримання протоколу нічого не змінює.

До прихильників Джиоєвої, які зібралися біля будівлі уряду, де знаходиться ЦВК, вийшов представник кандидата генерал Анатолій Баранкевич. Він зачитав протокол, в якому сказано, що кандидат від опозиції обрана президентом.

Як повідомив заступник глави МЗС Південної Осетії Алан Плієв, рішення суду теж можуть скасувати. На цьому наполягають прихильники Алли Джиоєвої. Зараз вони вирушили на зустріч із чинним главою республіки Едуардом Кокойти.

Раніше в середу кандидат на пост глави Південної Осетії Алла Джиоєва, яка здобула, за даними ЦВК, перемогу в другому турі виборів глави республіки, оголосила себе президентом і заявила про формування державного ради з членів власного передвиборного штабу.

Після цього правоохоронці відкрили попереджувальний вогонь, щоб не дозволити прихильникам Алли Джиоєвої проникнути до Центрвиборчкому, що знаходиться в одній будівлі з урядом.

Генеральна прокуратура Південної Осетії називає дії Джиоєвої незаконними і порівнює їх з "кольоровою революцією", обіцяючи при цьому "вжити заходи".