"Коли на тобі лежить велика відповідальність, необхідно думати про майбутнє, про те, що станеться. Ми піддали серйозному тиску уряди обох країн, щоб все пройшло добре.

У минулому у нас нерідко виникало бажання відмовитися від України. Проте нас завжди стримували політичні гарантії, в яких йшлося про те, що вони це зроблять. Ми довірилися їм, і сьогодні я щасливий. Нас супроводжували і криза, і політичні проблеми, урядові перестановки – аж ніяк не завжди це було легко", – поділився Платіні.

За його словами, організація турніру в Польщі та Україні – це великий виклик для УЄФА. "Ми страждали, поляки та українці теж страждали. Але ми вважаємо, що все йде добре. Були побудовані нові стадіони, реконструйовані аеропорти, відремонтовані дороги. Я сподіваюся, що всі будівельні проблеми до даного моменту завершені.

Як і раніше є невеликі проблеми з готелями. Криза не дозволила українцям побудувати всі готелі згідно з планом. Проте вони знайшли кошти, щоб компенсувати ці недоліки. Польщі та Україні потрібна підтримка УЄФА та експертів, тому що вони, як і ПАР, ще ніколи раніше не організовували спортивні заходи такого масштабу. Звичайно, шорсткості виникнуть. Але ми докладемо всіх зусиль задля того, щоб все пройшло гладко", – додав Платіні.