"Наша мета — членство в ЄС, європейські стандарти й цінності ... Це неймовірна кількість реформ і проблем. Неможливо провести 62 реформи одночасно, але у нас просто немає вибору. Зупинка процесу реформування стане катастрофою для України. Уряд, майбутній парламент і я, як президент, повністю це усвідомлюємо", — сказав глава держави під час зустрічі з іноземними інвесторами та представниками інвестиційних компаній у Києві в четвер.

За його словами, критично важливими для України є судова та антикорупційна реформи. Президент висловив сподівання, що 7 жовтня парламент ухвалить антикорупційний пакет законопроектів.

Верховенство права повинно стати першим результатом реформ. Інвестори потребують цього, громадяни потребують цього, країна потребує цього,
— підкреслив глава держави.

Серед сфер, зміни в яких життєво важливі для розвитку бізнесу, Порошенко визначив дерегуляцію, створення сприятливого бізнес-середовища, податкову реформу.

"Антимонопольне законодавство і захист конкуренції — ще одна передумова для швидкого економічного зростання", — сказав він.

До слова, Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронців України та Австрії спільно розслідувати злочини колишніх посадових осіб України періоду президентства Віктора Януковича.