"Президент України уповноважив нашу контактну групу вилетіти до Мінську завтра і провести консультації для того, щоб наші вимоги були виконані. Ми хочемо, щоб з боку ОБСЄ був здійснений контроль, що з боку української армії немає ніякої протидії в зоні катастрофи", - повідомив він на брифінгу.

"Завтра Україна через своїх представників в контактній групі висуне серйозні вимоги по доступу до території аварії літака міжнародних експертів", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що Петро Порошенко вимагає, щоб в четвер забезпечили доступ міжнародних експертів у зону катастрофи Boeing 777.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився на те, щоб у Мінську пройшли переговори за участю всіх зацікавлених сторін щодо вирішення української кризи.

Петро Порошенко звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенко з проханням сприяти проведенню у Мінську 31 липня засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за участі другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії Михайла Зурабова та представника ОБСЄ. Контактної група розгляне 2 питання – звільнення всіх заручників, які залишаються у бойовиків, та забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння Boeing 777.