Нове захисне скло для мобільних

Компанія Corning представила нове покоління захищеного скла для мобільної електроніки – Gorilla Glass 4. Цього разу пріоритетною стала стійкість до падіння.

Для випробування новинки на міцність у компанії придумали додатковий тест. Скло кидали з висоти 1 метр на тверду поверхню, вкриту наждачним папером. У 80% випадків Gorilla Glass 4 залишалось без пошкоджень, що удвічі краще від показників екрана третього покоління.

Corning вже розпочала поставки новинки виробникам електроніки. Перші пристрої з Gorilla Glass 4 мають вийти на ринок вже до кінця цього року.

Складаний велосипед

Китайський винахідник створив доволі незвичний велосипед. Транспортний засіб під назвою Impossible має складану алюмінієву конструкцію, завдяки чому його можна носити з собою у звичайному рюкзаку. Важить новинка близько 5 кілограмів, а висота у складеному вигляді – лише 43 сантиметри. Impossible витримує людей вагою лише до 85 кілограмів.

Ще одна особливість велосипеда – електродвигун. Він дозволяє розігнатися до 20 км/год, а заряду акумуляторів вистачить на 25 км. Зарядити батарею можна від побутової розетки.

У продажу велосипед Impossible з'явиться влітку. Ціна – 380 доларів.

Масова онлайн-гра SKIES

Молода українська студія Eforb Gamebox анонсувала постапокаліптичну масову онлайн-гру SKIES. Забавка є доволі оригінальною – користувачу потрібно створити власну ігрову реальність і обрати в ній свою роль.

Українці планують розробити повноцінний ігровий світ площею щонайменше 8 квадратних кілометрів. Також обіцяють складну економічну систему, діалоги, які змінюються залежно від дій гравця і багато різнотипної зброї. Сюжет урізноманітнять клановими війнами, боями в режимі гравець проти гравця і команда на команду.

Eforb Gamebox представила своє творіння на ресурсі Kickstarter з метою зібрати кошти на розвиток і запуск гри. Команда розраховує за місяць отримати 350 тисяч доларів. Бета-версію SKIES планують презентувати у першому кварталі 2015 року.