Близько 300 аграріїв пікетували Верховну Раду з вимогою не ухвалювати закон про ринок землі. Кажуть, варто продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських угідь, обмежити оренду ділянок та спільно з фермерами готувати закон.

“Для опрацювання даного питання потрібно ще 2-3 роки працювати, а тоді тільки приступати до ринку земель”, - вважає фермер Іван Андрійчук.

До мітингувальників вийшли керівник профільного парламентського комітету та міністр аграрної політики. Микола Присяжнюк переконував фермерів, що 100% їхніх вимог у законопроекті враховано. А депутати поки розмірковували.

“Не треба змінювати поняття, підмінювати товар - це товар, ваша курточка - товар. Ми говоримо не про ринок землі, ми говоримо про завершення земельної реформи. Право обігу сільськогосподарської землі пропонується розпочати з 2013 року, з 1 січня 2013 року” – сказав міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

“Я не бачу сьогодні жодної мотивації з приводу того, щоб були якісь протестні акції людей з даних питань”, - сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

“Це буде не зовсім продаж, а легалізація вже тіньово-приватизованої землі”, - додав народний депутат, НУ-НС Андрій Куликов.

Фермери кажуть, владні обіцянки чують не вперше, однак у щирість посадовців не вірять. Корову до сесійної зали таки не повели. У супроводі опозиційних депутатів Каріна пішла, аби повернутися.

“Сьогодні привели до парламенту, а завтра приведемо у парламент. Як Калігула завів коня, так заведемо корову”, - сказав народний депутат, НУ-НС Іван Заєць.

Зазначимо, у четвер в парламенті мали розглянути закон про ринок землі, але через блокування трибуни опозицією попрацювати не вийшло.