"У нас орієнтовно є строки до 1 грудня. Ми повинні вийти з чіткою коаліційною угодою - план реформ, терміни і відповідальність", - сказав Гройсман на зустрічі з представниками бізнесу.

Він зазначив, що зараз над створенням проекту працює 13 робочих груп.

Фактично ми маємо визначитись з трьома позиціями: що ми робимо, в які терміни ми це робимо, і хто це робить. Наразі у нас є тільки пропозиція “хто робить”. У нас має бути дуже чіткий план, що коаліція та створений коаліційний уряд робитиме кожного дня своєї діяльності,
- зазначив віце-прем’єр.

Також він повідомив, що до нового уряду кандидатів на посади міністрів будуть обирати публічно. Імен він не назвав, однак зазначив, що для кандидатів розроблені професійні критерії.

“В кожному напрямку є професійні критерії для людей, які претендуватимуть на посаду міністра. Ми будемо робити публічну дискусію. Більше того, кожен міністр має взяти на себе зобов’язання щодо виконання коаліційної угоди і проведення плану реформ за такими принципами, які будуть визначені у підписаній коаліційній угоді”, — сказав Гройсман.

Він також додав, що не отримував пропозицій щодо посади спікера Верховної Ради.

Як відомо, раніше віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман прогнозував початок роботи нового складу парламенту з 1 грудня.