Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Вінницькій області.

“Під час позачергової сесії облради біля приміщення ОДА зібрались близько 600 мітингувальників, які висловили недовіру діючій владі, та почали штурмувати приміщення облради”, - йдеться в повідомленні.


На охорону громадського порядку біля приміщення облдержадміністрації було задіяно понад 200 працівників міліції.

Серед тих, хто забезпечував правопорядок під час проведення мітингу, – бійці спецбатальйону “Вінниця”, які нещодавно повернулися з зони АТО, де разом з нацгвардійцями захищали Україну від ворога. У їх бік полетіли яйця, каміння, вибухові пакети, активісти застосували сльзогінний газ,
- повідомили в міліції.

Згідно з повідомленням, семеро працівників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєнням сльозогінним газом. Крім того, по допомогу до медиків звернувся і один з учасників мітингу.


“Попри неодноразові попередження про недопущення порушень громадського порядку активісти побили вікна та закидали яйцями офіс, що розташований навпроти будівлі ОДА. Четверо з правопорушників були доставлені до вінницького міського відділу міліції. Після встановлення їх осіб та відібрання свідчень, вони були відпущені”, - зазначили в МВС.


У соцмережах повідомляють, що протестувальники розходяться з-під будівлі ОДА, частина пішла до обласного Управління МВС.

Нагадаємо, у Вінниці люди штурмували будівлю облдержадміністрації, вимагаючи залишити на посаді голову обласної ради Сергія Свитка. Внаслідок сутичок активістів і міліціонерів є щонайменше двоє поранених.

Пізніше через центральний вхід до Вінницької ОДА занесли два сміттєві баки “для люстрації”.