Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Зокрема, він зазначив, що ці пом’якшуючі обставини дозволяють стороні держобвинувачення просити у суду міру покарання 4,5 роки замість 7 років, які передбачені статтею, за якою Луценко обвинувачується.

"Прокурори знайшли можливість пом’якшити покарання за наступних обставин: він є батьком неповнолітньої дитини, а також, що він частково визнав свою провину", — сказав Пшонка.

Як раніше повідомлялося, Луценко неодноразово заявляв, що не визнає за собою провини в інкримінованих йому порушеннях і підкреслював, що жодне з висунутих йому звинувачень доведено не було.

"Я не потребую жалості і нічого не прошу навіть у суду. Так, я не каюсь, я не бачу жодного злочину. Мені немає за що каятися", — сказав Луценко в останньому слові в суді.

14 лютого сторона обвинувачення в суді попросила визнати Луценко винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів і призначити покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокурор також ініціює присудження Луценко штрафу в розмірі 293 тисячі гривень, на 3 роки позбавити його права займати посади, а також позбавити звання держслужбовця.

Враховуючи той факт, що Луценко перебував під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців, в відбування терміну покарання входить і цей період. Таким чином, якщо суд підтримає ініціативу держобвинувачення, то екс-міністр перебуватиме у в’язниці ще 3 роки і 4 місяці.