У листопаді Путін похвалив главу Чечні Рамзана Кадирова і пообіцяв йому приїхати в республіку і подивитися на відновлений Грозний. Відповідаючи на питання росіян під час прямої лінії 15 грудня, Путін зазначив, що ще зовсім недавно Грозний порівнювали зі Сталінградом після війни. Російський прем’єр повідомив, що знає про що висувають претензії до глави Чечні, але в той же час зауважив, що Кадиров відновлює республіку і при цьому "корупційна складова" мінімальна.

За його словами, особливу увагу на Північному Кавказі необхідно приділити створенню нових робочих місць, щоб у місцевих жителів була можливість реалізовувати себе і свої потреби, а не їхати на заробітки в інші регіони.

За даними уряду, рівень безробіття на Північному Кавказі становить 7,2% від економічно активного населення, а за методологією Міжнародної організації праці частка безробітних в окрузі — 14,3%.

Вирішення проблеми зайнятості на Північному Кавказі влада вважає одним із пріоритетних завдань у регіоні, оскільки "відсутність постійної роботи і стабільного заробітку провокує зростання соціальної напруженості, створює живильне середовище для екстремістських настроїв".