Сьогодні ввечері на одному з пропускних пунктів для проходу громадян до місця святкування Дня Грозного співробітники поліції зупинили молодого чоловіка. При ньому був пістолет, він представився співробітником поліції. На вимогу здійснити обшук молодик привів в дію вибуховий пристрій ,
— сказав Кадиров.

За словами глави республіки, загинули троє поліцейських, двоє госпіталізовані у важкому стані, жертв серед цивільних немає.

Кадиров додав, що терорист знаходився в розшуку. Чи вижив він, глава Чечні не уточнив. У прес-центрі МВС Росії раніше повідомили, що самопідрив скоїв уродженець Старопромисловського району чеченської столиці. Передбачуваний терорист два місяці тому пішов з дому, родичам про нього нічого не було відомо. За попередньою інформацією, смертнику 19 років.

Як розповіла дівчина, яка перебуває неподалік від місця вибуху, терористів, за деякими даними, було двоє, й один з них вижив. Про те, що смертник вижив, повідомив Дощу й журналіст Беслан Успанов. За словами дівчини-очевидця, святкові заходи не скасували. Успанов також пише, що до місця проведення концерту підтягуються люди.

В Інформаційному центрі Національного антитерористичного комітету (НАК) повідомили, що троє поліцейських отримали важкі поранення, четверо загинули.

Раніше МВС повідомило про чотирьох загиблих поліцейських.

Агенство "Інтерфакс" з посиланням на джерело в медичних колах повідомляє про п'ятьох загиблих співробітників поліції. За даними агентства, ще 12 поліцейських постраждали.

Це перший теракт в Грозному за останні три роки. Тридцятого серпня 2011 року в місті сталося три вибухи. Перший трапився, коли співробітники ППС спробували затримати чоловіка для перевірки документів. Коли до місця події стяглися люди, в натовпі відбулося ще два вибухи. Загинули дев'ять осіб, 22 отримали поранення.

Нагадаємо, сьогодні в центральній частині столиці Чеченської республіки місті Грозному підірвався смертник. За попередніми даними, загинули четверо поліцейських.