"Якщо немає механізмів реалізації, от це таке легковажне побажання. Я теж за те, аби була відповідальність (за порушення регламенту ВР - "24"). Якщо вони (опозиція - "24") ведуть розмову про покарання, відкликання і тому подібне, то механізм має бути закладений", - сказав Володимир Олійник в коментарі Gazeta.ua.

Він додав, що "виникає цікава річ. Якщо можна відкликати народного депутата, який обраний по мажоритарній системі, то я скажу, що є закон про статус місцевих депутатів, і в ньому прописаний механізм відкликання. При чому, як за порушення Конституції, так і з інших міркувань, коли виборці не захочуть бачити такого депутата".

Але, на думку нардепа, саме суспільство малоініціативне та політично неактивне.

"Скільки було випадків відкликання депутатів місцевих рад, але механізм прописаний? Чому люди не задіють цей механізм? Невже всі депутати сумлінно виконують взяті зобов'язання? Ні. Треба, аби народ розумів, що він має бути політично активним", - вважає Олійник.

Регіонал додав також, що "якщо із мажоритарниками зрозуміло, то що робити із депутатами, які обрані загально-державним національним округом, тобто по партійним спискам? Кому віддати механізм відклику? Партії? Але ж вона і висувала. Тобто тут існує багато питань".

Нагадаємо, у партії Віталія Кличка УДАР пропонують розширити перелік підстав, які дозволяли б достроково припиняти повноваження нардепів. Йдеться про голосування чужою карткою, невідвідування засідань та подвійне громадянство.