Amazon Kindle Voyage

Рідер Kindle Voyage має найтонший в лінійці корпус — всього 7,6 мм, виготовлений з магнієвого сплаву, а також — шестидюймовий сенсорний дисплей E Ink Carta (300 ppi). З боків екрана у рамці розташовані спеціальні датчики, торкнувшись яких можна перегорнути сторінку.

Стандартно "читалка" обладнана 4 Гб пам'яті та модулем Wi-Fi. Буде варіант і з 3G. Акумулятора вистачає на 6 тижнів автономної роботи.

Новинка підтримує більшість форматів електронних книг: AZW3, AZW, TXT, PDF. А от HTML, DOC, JPEG та інші популярні розширення рідер розуміє після конвертації. Ціна Amazon Kindle Voyage — від $200.

Міні-зарядка

Американські винахідники представили оригінальне рішення однієї з найактуальніших проблем сучасності — розряджених чи напіврозряджених смартфонів.

Chargerito — це не додаткова зовнішня батарея, чи USB-дріт для підключення до комп'ютера. Це повноцінний зарядний пристрій, але настільки компактний, що його можна завжди носити із собою — у кишені або на зв'язці з ключами.

Є версія з конектором Lightning для iOS-пристроїв, а також з micro-USB для Android-ґаджетів і більшості портативної електроніки.

Chargerito сконструйований таким чином, що під час зарядки відіграє роль підставки для мобільного девайсу, а ще ним можна відкрити пляшку пива. Поки що Chargerito доступний лише з вилкою для американських розеток. Європейська версія можливо з'явиться згодом.

Робот - ноги спринтера

Науковці Токійського університету сконструювали найшвидшого двоногого робота. Achires здатний розігнатися до 4,2 км/год. Для машини з парою коротких 14-сантиметрових кінцівок це чимала швидкість.

За словами розробників, якщо сконструювати такого ж робота, але розміром з людину, то можна буде досягти 20 км/год. Крім швидкісного бігу, Achires вміє робити ще й сальто.