За даними Державної служби статистики України, до кінця жовтня приріст споживчих цін на товари та послуги склав 19%. Найбільше подорожчали продукти харчування на 18,5%, одяг і взуття — 10,8%, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 22,2%.

Цінові стрибки негативно впливають на споживчі настрої громадян та на ділову активність в країні. І хоча в наступному році експерти очікують помірне зростання цін – на 8-10%, інфляцію провокуватиме як подальше зростання енергетичних тарифів, так і подорожчання імпорту.

Сьогодні у населення є достатньо широкий вибір інструментів. Це — нерухомість, пенсійні фонди, цінні папери, банківські метали, коштовності. Також можна спробувати свої сили на фондовому чи міжнародному фінансовому ринку. Один від одного вони відрізняються лише рівнем доходу і ступенем ризику.

Найбільш зрозумілою та простою є торгівля на валютному ринку, кажуть експерти. Багато хто вважає, що робота трейдером вимагає вищої освіти в сфері фінансів і бездоганного знання математики, економіки. Але це не так.

Ключовий фактор, що дозволяє заробляти на фінансовому ринку — це вміння прогнозувати рух ціни. Трейдер заробляє 20-30% в місяць, і він заробляє як на падінні, так і на зростанні курсу валют.