Так російське МЗС відреагувало на прибуття в Яворівський навчальний центр Львівської області 290 військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади США, що базується в Італії.

У Росії не розуміють, чому американські десантники, їхні британські колеги та канадські інструктори мають займатись перепідготовкою бійців Нацгвардії.

Наскільки відомо, в програму тренувань входить навчання володінню зброєю і технікою західного зразка. Це можна розцінювати як перший крок до постачань в Україну сучасного американського озброєння,
— заявив представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Крім того, Росія вважає, що такі дії США суперечать мінським домовленостям за 12 лютого. Лукашевича обурило, що замість "виведення іноземних збройних формувань з території України під Львовом висадився підрозділ американської повітряно-десантної бригади і має намір влаштуватися там надовго".

"США намагаються відвернути увагу від свого військового розгортання на Україні "димовою завісою" з голослівних тверджень про уявну присутність російських військ на Донбасі, яких, на відміну від пентагонівських десантників у Львівській області, ніхто не бачив", — додали в МЗС Росії.

Нагадаємо, американські десантники прибули в Україну. Повідомив про це посол США Джеффрі Пайєтт.