Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, 21 вересня поблизу міста Лисичанськ на Луганщині контррозвідники СБУ затримали бойовика терористичної організації "ЛНР" - громадянина України "С", 1986 р.н., який брав участь у збройних нападах на позиції українських військових.

У терориста вилучено "тимчасове посвідчення особи "ЛНР" з терміном дії - "до закінчення бойових дій на території "ЛНР".

У рамках кримінального провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації) тривають оперативно-слідчі дії.

Разом з тим, 22 вересня, у районі Волновахи, що на Донеччині, СБУ затримала громадянина України "Г", 1966 р.н., який збирав розвіддані про переміщення територією області підрозділів та формувань Збройних сил України.

Відомство інформує, що зібрані відомості про роди військ, кількість та види озброєння, напрямки переміщення, місця дислокації українських військових "Г" передавав на "гарячу лінію "ДНР".

Таким чином, отримана інформація використовувалась терористами для обстрілів позицій сил АТО, збройних нападів на колони бронетехніки, влаштування засідок та диверсій.

СБУ встановила, що його син, 1991 р.н., під прізвиськом "Кабан" бере участь у бойових діях на боці "ДНР" у складі незаконного воєнізованого формування "Восток".

Окрім усього, цього ж дня поблизу Краматорська Донецької області затримано члена мобільної групи "НКВД комісаріату ДНР" у міста Дружківка "Г", 1984 р.н., який під час патрулювання міста захоплював українських патріотів, відправляючи їх до катівень місцевого "НКВД".

У відомстві зазначають, що такі каральні органи створювалися терористами у всіх підконтрольних їм населених пунктах із залученням місцевого криміналітету.

Так у місті Дружківка контррозвідка СБУ ліквідувала "розстрільну групу" на чолі з "начальником НКВД" на прізвисько "Кісєль", які жорстоко катували та особисто розстрілювали місцевих мешканців. Наразі встановлено факт страти ними 6-ти осіб.