Столицю Угорщини сколихнув десятитисячний мітинг. Люди зібралися на акцію протесту проти політики прем'єр-міністра країни Віктора Орбана. Угорці прийшли до будівлі парламенту в Будапешті через відмову Орбана відсторонити від займаної посади президента податкової та митної адміністрації Угорщини Ілдіко Віда. За даними Associated Press, подібні акції пройшли ще в понад 20 угорських містах.

На президента податкової адміністрації, як відомо, нещодавно посипались звинувачення в корупції. Зокрема, через підозри в корупційних схемах чиновниці заборонили в'їзд у США. Ілдіко Віда відмовилася піти назустріч вимогам опозиційних партій і покинути свій пост. Всі звинувачення стосовно корупції вона відкидає.

Читайте також: У Гонконзі поліція розбирає барикади

Хвиля обурень прокотилась не лише Угорщиною. У Чехії, президента-русофіла Мілоша Земана розлючений натовп закидав яйцями та помідорами. Як відомо, інцидент трапився під час відзначення 25-ї річниці Оксамитової Революції. Коли Земан піднявся на сцену, щоб виголосити промову, в його бік полетіли яйця, а народ почав обурено свистіти. Присутні скандували "Ми не хочемо бути колонією Росії" та нецензурно лаяли главу держави.

Угорщина і Чехія, як відомо, не вельми підтримували запровадження санкцій ЄС щодо Росії. Не виключено, що протести в цих країнах змусять керівництво переглянути політику стосовно Кремля.