Почути її можна і у віддалених селах, і на концертних майданчиках, і в художніх фільмах, як то "Гаррі Поттер" чи "Сам удома", і навіть у мультику "Південний парк".

“Український хор представив у “Карнегі-холл” у Нью-Йорку десь у 20-х роках цю пісню і вона одразу стала світовим хітом на початку ХХ століття, була перекладена англійською мовою, і на сьогоднішній день майже в кожному домі світу співається ця пісня, ця українська колядка, перекладена англійською мовою”, - каже організатор фестивалю "Країна мрій", музикант Олег Скрипка.

Казковий сценарій до кліпу вийшов з-під пера Сашка Лірника, а за відеоряд, виконаний у жанрі пластилінової 3D-анімації, взявся український режисер-мультиплікатор Степан Коваль. Каже, за 5 місяців витратив 150 кг пластиліну та 100 кг солі. За сюжетом, маленький хлопчик, знайомиться з найголовнішим святом на Землі, подорожує в часі, а дорослі перетворюються на дітей і стають добрішими.

“Я нібито малював ікону, я не відчув свята, але відчув таке натхнення і такий якийсь енергійний, енергетичний поштовх, і такий промінь - він і досі в мені. Я намагаюсь зараз ще щось швиденько зробити, щоб він не згас”, - зізнався режисер-мультиплікатор Степан Коваль.

Презентація відео символічно відкрила третю зимову "Країну мрій", що пройде з 8 грудня по 19 січня. В її рамках обіцяють об’єднати усі зимові свята та відтворити відчуття справжнього сільського колориту новорічних гулянь. Організатори кажуть - забава знайдеться для кожного, і навіть попри мороз - ніхто не змерзне. Урочистим фіналом зимових свят стане грандіозний захід на Водохреща, а також спалення Дідуха, що ознаменує закінчення новорічного циклу зимових свят.