Інцидент стався після того, як представник Радикально партії спробував внести "з голосу" до порядку денного проект рішення про надання пільг ветеранам та учасникам антитерористичної операції.

Секретар Київради Олексій Рєзніков повідомив, що внесення рішення подібним чином, без проходження профільної комісії, є порушенням регламенту.

Представники Радикальної партії у відповідь спробували заблокувати трибуну. Їм стали перешкоджати представники фракції "Удар-Солідарність". В результаті бійки глава фракції РП Андрій Лозовий і співголова "Удару-Солідарності" Андрій Странніков впали з трибуни на підлогу.

Засідання розпочалося з виконання Гімну України у повній версії. На розгляд Київради винесено близько 90 проектів рішень, з яких близько 20 - загальні питання, є також питання власності. Значну частину порядку денного займають питання містобудування та землекористування.

У залі засідань зареєстрований 81 депутат.

Зазначимо, що сесію пікетують близько 500 осіб, вони вимагають навести лад з паркувальним бізнесом у місті, прибрати МАФи біля входів у метро, розібратись із незаконими забудовами та провести люстрацію у Київраді. Багато хто з них тримає прапори партії Радикальної партії.

Також біля входу до адміністративної будівлі зібрались підприємці, які пов'язані з паркувальним бізнесом, і вимагають звільнити директора “Київтранспарксервісу” Мурада Магомедова та його заступника Ігоря Астахова.

Підприємці мають намір пройти на засідання сесії, щоб донести свої вимоги до мера міста Віталія Кличка та депутатів ради.

Вхід до будівлі у посиленому режимі охороняють працівники міліції, оскільки багато людей намагалися потрапити на засідання Київради.

Власникам автостоянок запропонували створити ініціативну групу, членів якої пропустять до будівлі. Деякий час між міліціонерами та підприємцями навіть відбувалися сутички, але переговорна група була сформована і зайшла до будівлі ОДА.

Депутати потрапляють у приміщення ради через чорний вхід.

Після перемовин Кличко оголосив перерву та зібрав усіх голів фракцій на погоджувальну нараду.