Інтерактивний "паркет"

Компанія Nike створила перше у світі інтерактивне поле для баскетболу. Названий на честь легендарного гравця Кобі Браянта майданчик House of Mamba ввели в експлуатацію у Шанхаї. Увесь паркет на цій арені вкритий світлодіодними елементами, а система трекінгу відстежує гравців і м'яч.

Наразі інтерактивна підлога працює як розважальний елемент під час показового баскетбольного шоу RISE. Однак у майбутньому цей гігантський екран стане невід'ємною частиною гри – на ньому відображатимуть рахунок, час та іншу інформацію.

Невидиме крісло

Швейцарський стартап Noonee розробляє інноваційний екзоскелет. Система під назвою "Невидиме крісло" дозволить сидіти стоячи. За словами розробників – це особливо корисно для людей, які змушені цілий день бути на ногах.

Користувачу достатньо стати у потрібну позу і активувати екзоскелет. Після цього спрацьовують амортизатори, які знімають навантаження з м'язів ніг та суглобів. Таким чином людина може відпочивати працюючи, що підвищує ефективність роботи.

Розробкою вже зацікавились деякі компанії. Зокрема, BMW та Audi планують закупити "невидимі крісла" для працівників виробничих ліній вже восени.

Мега-Pong

Пограти у Pong на стінах хмарочосу – таку можливість отримали мешканці Рейк'явіка. На стіні 43-метрового концертного залу Harpa запустили гігантський відеосимулятор настільного тенісу.

Роль поля, ракеток та м'ячика відіграють 714 ламп на вікнах будівлі. Долучитися до гри можуть всі охочі – достатньо встановити спеціальний додаток на смартфон чи планшет.