За версією слідчих, саме Раздобудько у грудні 2010 року відправив до Москви смертниць, одна з яких зробила самопідрив за кілька годин до Нового року.

31 грудня вибух стався в гостьовому будиночку на території Кузьмінського парку. На місці події слідчі виявили останки жінки і сліди вибухівки. За попередніми даними, смертниця не планувала приводити в дію вибуховий пристрій, а вибух стався випадково, можливо, через рекламне смс-повідомлення.

Через кілька днів спільниця московської смертниці Зейнап Суюнова була затримана у Волгограді. Як з’ясувалося, обидві жінки були дружинами заарештованих бойовиків з "Ногайського джамаату", терористичної організації, учасників якої вважаються причетними, зокрема, до вибуху в П’ятигорську.

Однак, влаштовувати теракти в Москву жінки нібито відправилися не по своїй волі – чоловік на ім’я Раздобудько, який також був бійцем "Ногайського джамаату", пригрозив відібрати у них дітей.

За відомостями джерел видання, Раздобудько – житель Ставропольського краю – зник у жовтні 2010 року. Його родичі повідомляли в міліцію про його зникнення. За їх словами, його могли вбити бойовики, оскільки Раздобудько планував піти з підпілля.

Нагадаємо, 24 січня у Москві, у аеропорту "Домодєво" смертник підірвав бомбу, у результаті чого загинули 35 осіб, ще близько 150 людей були поранені.