У п’ятницю екс-прем’єрка вивчала у головному слідчому управлінні ГПУ матеріали своєї кримінальної справи. Затягувати ознайомлення з нею, заявила Тимошенко, не буде. Водночас дату наступного запрошення до слідчих опозиціонерці ще не повідомили. При цьому лідерка БЮТ вкотре наголосила, що карна справа проти неї сфабрикована.

”Не були проведені необхідні експертизи, не були зроблені всі необхідні слідчі дії. Проігноровані були всі можливості ддопитати свідків. Не було зроблено те, що вони мусять робити за законом для того, щоб з`ясувати істину в справі. Тому можу твердо сказати, що справа фальшується. І далі на наступному етапі вони хочуть сфальшувати вирок суду. Сьогодні нема ні яких сумнівів, що цим процесом персонально управляє Віктор Янукович”, - каже екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Сьогодні ж у Генпрокуратурі відзвітували, Юлії Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків. Також у відомстві переконують - напередодні опозиціонерку допитували лише 2 години, решту часу вона знайомилася з матеріалами справи. Зазначимо, у четвер колишня прем’єрка у головному слідчому управлінні Генпрокуратури перебувала майже 12 годин.

Юлії Тимошенко, як відомо, закидають нецільове використання коштів, що їх Україна отримала від продажу квот на викиди парникових газів. За ці гроші вона нібито незаконно платила людям пенсії. Проти Тимошенко порушена кримінальна справа, лідер "Батьківщини" перебуває під підпискою про невиїзд.