Про це заявив сьогодні президент України Петро Порошенко, коментуючи підписання відповідного указу, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко уточнив, що, згідно з процедурою, звання Героя України неможливо присвоїти трьом іноземцям, які загинули під час Революції Гідності. Тому їх буде нагороджено орденом Героя Небесної Сотні,
— йдеться у повідомленні.

Порошенко також наголосив на важливості покарання винних у загибелі людей під час Революції Гідності. Він також повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі з першими активістами Майдану, серед яких є новообрані депутати, було домовлено про те, що одним з перших рішень нового парламенту стане створення тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинів на Майдані.

Президент також доручив генпрокурору Віталію Яремі регулярно доповідати родинам загиблих про хід розслідування.

Нагадаємо, під час акцій протесту у центрі Києва на початку року загинули троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський (загинув 22 січня під час подій на Грушевського від наскрізного вогнепального поранення в серце), громадянин Грузії Георгій Арутюнян (20 лютого був убитий пострілом снайпера біля Монумента Незалежності) і Давід Кіпіані (тіло знайшли поряд з барикадою біля ЦУМу з двома кульовими пораненнями в ніч проти 21 лютого).