Таку думку висловив голова Асоціації учасників електронного бізнесу України Павло Сіделе в ході прес-конференції, присвяченій обговоренню проекту закону про внутрішню торгівлю.

Зазначений законопроект зараз проходить громадське обговорення. У його нормах передбачається зобов’язання Інтернет-магазину як компанії, що займається дистанційною торгівлею, займатися своєю діяльністю тільки при наявності офісного приміщення. У проекті закону також передбачається, що за порушення цього припису компанії штрафуватимуть у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Як зазначив Сіделе, якщо загальні витрати на ведення бізнесу зростуть, це, звичайно ж, відіб’ється на вартості товару, хоча спрогнозувати конкретні розміри цього підвищення зараз складно.

У той же час, як вважає директор департаменту експертизи та аналізу ефективності державної підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Сергій Литвиненко, впровадження такої норми може вивести ринок Інтернет-торгівлі "з тіні" і захистить права споживачів, оскільки на даний момент досить багато Інтернет- магазинів мають сайти, де не вказано ні назви компанії, ні її місце розташування, ні інші дані, за допомогою яких компанію можна ідентифікувати.