"Стосовно надання дозволу на проведення інтерв'ювання засудженого Луценка в установі інформуємо, що наразі до державної пенітенціарної служби надійшло понад 20 звернень представників ЗМІ з таким же проханням. Прошу враховувати, що у разі прийняття рішень на користь запитувачів адміністрація виправної колонії зобов'язана забезпечувати безпеку усіх представників ЗМІ, під час їх перебування на території установи, що охороняється", – відзначив Сидоренко.

Також він зауважив, що "обов'язковою є згода самого засудженого на проведення інтерв'ювання".

"Враховуючи викладене, та з метою виключення суб'єктивного фактору сприйняття суспільством вибірковості допуску представників ЗМІ на зустріч з засудженим Луценком, а також недопущення відволікання персоналу установи від виконання безпосередніх обов'язків з нагляду за засудженими, що може негативно вплинути на стан правопорядку і може призвести до ускладнення оперативної обстановки в установі, ближчим часом буде надано відповідні роз'яснення з питань, що цікавлять журналістів", – додають тюремники.

Нагадаємо, вчора, 3 жовтня, Ірина Луценко повідомила зі слів засудженого, що працівники ДПтСУ наперед просили його написати заяву про відмову від зустрічі з журналістами через погіршення стану здоров’я.