За повідомленням управляння зв'язків з громадськістю МВС України сьогодні, 11 червня, поліцейські зустрічають групи фанатів-співвітчизників в аеропорту, працюють в районі фан-зони та стадіону, патрулюють вулиці. Їхнє основне завдання - профілактична робота.

"Бесіди з надмірно активними фанами дають позитивний ефект, адже ніхто не хоче потрапити в базу "проблемних" вболівальників і надалі позбутися можливості відвідувати матчі. Тому, вже в аеропорту, бачачи своїх правоохоронців, фанати розуміють, що в разі порушення закону про це швидко стане відомо на батьківщині", - йдеться у повідомленні відомства.

Керівник групи французьких поліцейських Антуан Бутон, начальник національного Департаменту боротьби з хуліганством заявив, що задоволений співпрацею з українською міліцією і високо оцінює її рівень підготовки та професіоналізм. Він зазначає, що французькі фани поводяться тут стриманіше, ніж у Франції.

Також українським правоохоронцям допомагають російські поліцейські, що стане для них корисним досвідом напередодні Олімпіади-2014 в Сочі.

До слова, близько 300 англійських вболівальників влаштували свою фан-зону в одному з ресторанів в центрі Донецька. Вони п'ють пиво, співаючи дружно пісні так, що їх чути за сотні метрів. Тут вони розвісили англійські прапори.