“Є такі люди, ще живі, їх дуже мало, на жаль, вони помирають, і тому я й хотів би не втрачати час, а й ще робити, фільми знімати. Знайшлись добрі люди, які дали трохи грошенят, тому що Ви розумієте, що без грошей неможливо нічого - хай ти будеш 10 разів ентузіастом”, - сказав режисер-постановник фільму "СБ ОУН. Зачинені двері" Віталій Загоруйко.

Зйомки тривали півроку у Києві, Львові та Івано-Франківську. Більшість акторів непрофесійні, це близько 70 членів товариства "Пам’ять".

Історики називають тему спецслужби ОУН однією з найменш розкритих у вітчизняній історії, адже ті, хто працював в СБ, і досі не розповідають таємниць.

“Українська спецслужба, тобто Служба безпеки Організації Українських Націоналістів творилася без наявності держави і творилася в екстримальних умовах. З одного боку очевидно, що це було надзвичайно важко для тих людей, які творили цю спецслужбу, але з другого боку - це забезпечило те, що створена спецслужба була настільки сильною, що змогла протистояти найбільш професійним спецслужбам того часу - фашистській і радянській”, - каже історик Володимир В'ятрович.

Фільм уже зараз можна дивитися в Інтернеті на YouTube. Також покази обіцяють організувати й у найбільших містах України.