Про це він сказав під час телефонних розмов з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, повідомляє прес-служба глави держави.

Ми докладаємо усіх зусиль для якнайшвидшого доступу міжнародних експертів до місця падіння,
- запевнив Петро Порошенко.

Він заявив про одностороннє припинення вогню в радіусі 20 кілометрів від місця падіння літака. При цьому український президент розраховує, що ОБСЄ використає свій вплив для припинення вогню з боку терористів також в радіусі 20 кілометрів. Президент України заявив, що готовий запропонувати експертам ОБСЄ здійснювати контроль за ситуацією та моніторинг двостороннього припинення вогню безпосередньо на блокпостах.

Читайте також: Україна спробує розчистити місце падіння “Боїнга 777” від терористів, — Гройсман

Президент України висловив очікування, що ці термінові заходи дозволять забезпечити доступ до зони падіння літака в найкоротший період.

Як відомо, міжнародні експерти, які планували в неділю відвідати місце катастрофи малайзійського Boeing, відмовилися від планів через стрілянину в тому районі.

Міжнародній місії розслідування катастрофи Boeing 777 у зоні трагедії дозволять використовувати зброю. Про це йдеться у тексті угоди між Україною і Нідерландами, яку президент Петро Порошенко пропонує ратифікувати Верховній Раді.

За інформацією фахівців, які розслідують катастрофу малайзійського Boeing 777, перші дані з "чорних скриньок" свідчать, що причиною аварії літака стала "потужна декомпресія внаслідок вибуху".

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ терористи збили малайзійський лайнер. Загинули 298 пасажирів.